Volg ons op Facebook en Instagram

Behandeling uitsluitend op afspraak, bel ons op 0546 - 571 505 of stuur een WhatsApp bericht naar 06 - 816 214 53

Shockwave

Shockwave

Heeft u één van deze klachten?Wat is shockwave therapie?

Shockwave therapie (ook wel 'extracorporale shockwave therapie' of 'ESWT' genoemd) is een behandeltechniek waarbij patiënten worden blootgesteld aan krachtige 'schokgolven', die door middel van een behandelkop nauwkeurig gericht worden zodat ze op de gewenste locatie in het lichaam een mechanisch effect hebben. De bekendste medische toepassing is het vergruizen van nierstenen met behulp van shockwaves.

Fysiotherapeuten passen de methode toe voor het behandelen van klachten aan het bewegingsapparaat bijv. bij een tennisarm, verkalking in schoudergewricht, chronische ontsteking van een achillespees en hielspoor. Shockwaves versnellen het genezingsproces door de zelfhelende eigenschappen van het lichaam te activeren, ze stimuleren de stofwisseling en verbeteren de bloedcirculatie.

Hoe ziet een shockwave behandeling er uit?

Allereerst wordt op basis van een gesprek en een lichamelijk onderzoek het pijngebied door de behandelaar gelokaliseerd. In een groot aantal gevallen wordt aanvullend onderzoek gedaan door middel van echografie. Nadat de diagnose is gesteld en gebleken is dat shockwave therapie geïndiceerd is, wordt het behandelgebied blootgesteld aan korte shockwave impulsen.

Eerst wordt er gel op het behandelgebied aangebracht. Daarna wordt het shockwave behandelpistool op de huid geplaatst en worden de shockwaves toegediend door middel van kleine ronddraaiende bewegingen. De behandeling duurt zo’n 5-10 minuten per sessie. De behandeling wordt eenmaal of tweemaal per week gegeven.

Voordelen van shockwave therapieWat zijn de kosten van shockwave

De shockwavebehandelingen kosten bij ons niets extra. Het is een onderdeel van een reguliere fysiotherapiebehandeling.

Tarieven voor
behandelingen

Fysiotherapie wordt meestal vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Wij raden u aan om uw verzekeringspolis te raadplegen wat betreft het aantal behandelingen dat vergoed wordt. Mocht het zo zijn dat de therapie niet vergoed wordt, dan hanteren wij de volgende tarieven:

  • Zitting fysiotherapie € 40,00
  • Zitting manuele therapie € 50,00
  • Zitting oedeemtherapie € 50,00
  • Toeslag voor behandeling aan huis € 12,50
  • Eerste consult na verwijzing € 50,00
  • Eerste consult zonder verwijzing € 58,00
  • Telefonisch consult € 15,00
  • Diagnostisch consult € 65,00
  • FysioFit maand abonnement € 40,00
  • FysioFit intake € 32,00

Bekijk onze betalingsvoorwaarden voor meer informatie.